(0)

När du försvann

audiobook & e-book


1986 Aspö, Blekinge skärgård

Höststormen rasar och när Tina går för att titta till sin treåriga dotter finner hon sängen tom. Dottern är spårlöst borta. Polisen drar slutsatsen att flickan gett sig ut ensam och drunknat. Men kroppen återfinns aldrig.

Trettiosex år senare skakas Blekinge av en våg ovanligt brutala rån. Maskerade män tränger sig in hos familjer och med grovt våld tvingar de till sig värdesaker. En specialgrupp inom polisen tillsätts. Kriminalinspektörerna Sonja Ljung och Matias Hernández samarbetar första gången för att ta fast brottslingarna. Till sin hjälp har de unga impulsiva polisen Fanny och den luttrade Lasse.

Snart sker ännu ett inbrott, i en villa i Olofström. När polisen kommer till platsen hittar de en död kropp i källaren. I fickan på den döde finns ett föremål som förbryllar. Det har nämligen kopplingar till ett kallt fall. Hur har det hamnat där? Sonja och Matias bli alltmer övertygade om att det vilar något större och farligare bakom rånen. Någon som inte skyr några medel för att utkräva hämnd.