(0)

Nationens tilstand

E-book


I hele Hannahs opvÊkst beundres hun for sine fantastiske forÊldre. Faren er en populÊr, politisk meget engageret samfundsdebattÞr og universitetsprofessor, og moren er en karismatisk, kunstnerisk begavet, farverig personlighed, som Hannahs veninder elsker at komme pÄ besÞg hos, fordi hun er sÄ anderledes.

For Hannah er det imidlertid FOR MEGET. Hun elsker sine forÊldre, men det er svÊrt at komme ud af deres skygge. Derfor slÄr hun ogsÄ til, da den helt igennem almindelige, ordentlige og, nÄ jah, farvelÞse lÊge, Dan, frier til hende og derefter flytter sin familie nÊsten helt op til den canadiske grÊnse. Her begÄr Hannah af lutter kedsomhed imidlertid sit livs fejltagelse.

Tredive Är efter rammer fejltagelsen, som ellers har vÊret godt begravet, hende som en boomerang i nakken, og i lÞbet af ganske fÄ mÄneder ligger hendes liv fuldstÊndigt i ruiner.

Nationens Tilstand er bÄde et meget stÊrkt debatoplÊg om, hvorledes en i og for sig ganske uskyldig ting kan blÊses helt ud af proportioner af en sensationslysten presse og mennesker, der er villige til at dÞmme pÄ de allerspinkleste indicier, men det er ogsÄ en uhyre vedkommende, bÄde knugende og oplÞftende, men isÊr meget lÊsevÊrdig bog, der fuldt fortjent straks rÞg til tops pÄ den engelsksprogede verdens bestsellerlister og i Frankrig, hvor forfatteren nÊrmest har stjernestatus.