(32)

Parisaren

audiobook & e-book


"Parisaren Àr en sublim lÀsupplevelse: utsökt, behÀrskad, makalöst intelligent, ovanligt samlad och uppriktigt vacker." Zadie Smith

Parisaren Àr berÀttelsen om en ung palestiniers upptÀckt av ett Europa som inte lÀngre existerar. Midhat Àr en ung man frÄn Nablus i Palestina. Det Àr i början av 1900-talet och han skickas till Montpellier, Frankrike, för att lÀsa medicin och upplever genast kulturkrockar och politiska oroligheter. I Montpellier blir Midhat förÀlskad i en ung kvinna, men nÀr han fÄr reda pÄ en förödande hemlighet lÀmnar han henne och staden och reser till Paris. Vi fÄr Àven följa Midhat tillbaka till Palestina som just dÄ stÄr under brittiskt mandat dÀr han försöker bygga upp ett nytt liv och glömma sitt livs stora kÀrlek Jeanette.

Parisaren Àr en medryckande episk roman om kÀrlek, politik, klass, krig och identitet och Midhat Àr en underbar vÀn att vandra genom boksidorna med. Parisaren blÄser liv i en avgörande period i Palestinas historia genom en ung mans resor och romanser, frÄn studierna i Frankrike under första vÀrldskriget till Äterkomsten till Palestina, i startskottet för landets kamp för sjÀlvstÀndighet.


Narrator: Odile Nunes
Duration: