(0)

Penge

E-book


Selma er kun 16 ür, da hun bliver giftet bort til en godsejer, der er gammel nok til at vÌre hendes far. Bryllupsnatten bliver en frygtelig oplevelser, for det er først nu, det gür op for Selma, hvad hun har gjort: Hun har solgt sig selv. Selvom Selma har lyst til at rive sig løs fra det ulykkelige Ìgteskab, mü hun se i øjnene, at hun er blevet afhÌngig af de materielle goder, hendes mands penge kan købe.

"Penge" er en realistisk roman om den uretfÌrdighed 1800-tallets, kvinder blev født ind i, hvor Ìgteskabet var en transaktion med seksualiteten som kvindens største økonomiske vÌrdi. Bogen afspejler mange af forfatterens egne erfaringer fra sit ulykkelige Ìgteskab, men ogsü hendes drøm om at opnü en anden slags Ìgteskab: et partnerskab mellem to jÌvnbyrdige mennesker, der elsker og støtter hinanden.

Victoria Benedictsson (1850-1888) var en svensk forfatter, der skrev en rÌkke bøger under pseudonymet Ernst Ahlgren. Hun debuterede som forfatter i 1884 og frem til sin død i 1888 skrev hun flere romaner, der efterfølgende blev oversat og udgivet pü dansk. Victoria Benedictsson begik selvmord pü et hotel i København efter lang tids sygdom og et ulykkeligt Ìgteskab. Hun ligger begravet pü Vestre Kirkegürd i København.