(0)

Pluk dagen : Romersk litteratur fra Plautus til Juvenal

E-book


Med deres menneskekundskab, erotiske indsigt, politiske tÊft og skarpe formuleringer har de antikke romerske forfattere haft en overvÊldende indflydelse pÄ europÊisk litteratur og kultur. Med Pluk dagen bliver seksten af disse forfattere nu tilgÊngelige i samlet flok: Komediedigtere, lyrikere, satirikere, historikere og humanistiske vismÊnd stÄr parat til at mÞde den nysgerrige lÊser.

Bogens tekster er udvalgt efter den indflydelse, forfatterne har haft pÄ europÊisk kultur, og den interesse, de kan have for nutidens mennesker. Teksterne er forsynet med litteraturhistoriske indfÞringer og omfattende noter, der gÞr dem sÄ tilgÊngelige som muligt. Der mÄ ikke vÊre stÞj pÄ linjen, nÄr en romersk digter vil have os til at forstÄ, at det eneste, vi med sikkerhed har, er det, vi giver vÊk til vores venner.

"Pluk dagen" dĂŠkker den romerske litteraturs storhedstid fra 200 f.Kr. til 100 e.Kr. En lang rĂŠkke af teksterne er nyoversat til denne bog, og adskillige af dem har aldrig vĂŠret oversat til dansk fĂžr.