(0)

Politik er ikke andet end legaliseret forbrydelse - og andre politiske noveller

E-book


"Nogle grÌd, andre bad, men de fleste vandrede op over bakken og ned pü den anden side i tavshed. Alle slÌbte de pü noget, tøjbylter, tasker og papkasser. Børnenes ansigter var som de voksnes, og de voksne, som børnene fulgtes med, var for trÌtte til at kunne tage sig ret meget af dem.

Pü bakkens sydlige skrüninger voksede oliventrÌer, som dÌkkede for udsynet til flygtningestrømmens bagtrop. Fortroppen var kun lige at skimte som et uroligt flimmer i støvtügen op ad den tørre højslette."

Martin Elmers noveller tager os med til politiske og historiske brÌndpunkter gennem det 20. ürhundrede. Den spanske borgerkrig, oprøret i Ungarn i 1956 og besÌttelsestiden i Danmark danner bagtÌppe for de kritiske og stemningsfulde noveller, der hver og Ên tegner et skarpt billede af et af verdens brÌndpunkter.

Bogen udkom første gang i 1991.

Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der büde skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange ür. Han skrev büde børne- og voksenbøger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbøger og artikler. I løbet af sin over 50 ür lange karriere udgav han et vÌld af romaner, fagbøger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.