(13)

Repor i lacken

audiobook & e-book


Erik Àr ihop med Juno, och Frans Àr hans bÀsta polare. Och nu har han en egen epa. Men han tycker det Àr roligare att Äka med Frans. DÄ lyssnar de pÄ musik av den hemliga Miss X och pratar om livet. Frans drömmer om Lisa, men nÀr han ska berÀtta om sina kÀnslor för henne rÄkar han backa pÄ hennes epa. Det blir en buckla och flera repor. Repor i lacken gÄr att fixa, vÀrre Àr det med kÀrleken och vÀnskapen. Kan Lisa förlÄta? Och vem Àr egentligen Miss X som sjunger sÄ fint om allt det viktiga?

Magnus Ljunggren Àr en populÀr och prisbelönt barn- och ungdomsboksförfattare. I sin serie Epa-liv skriver han för de som Àlskar epa-traktorer och lÀgger mycket tid pÄ dem.

Repor i lacken Àr tredje delen i tonÄrsserien Epa-liv av Magnus Ljunggren.

Sagt om MisstÀnkt för brott:

Fram till nu har det inte skrivits sÄ mÄnga böcker om ungdomar som har motorintresse. DÀrför bör boken kunna finna en lÀsekrets. I en klass med mÄnga som har fordonsintresse bör boken kunna fungera bra att lÀsa gemensamt.

Ulf Tegnander, BTJ

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.