(0)

Ryssen kommer

audiobook


I det hÄrt prövade 1700-talets Sverige, dÀr oavbrutna krig och fruktan för fienden skapar en stÀndig oro, tar Ryssen kommer oss till kustsamhÀllen som lever under hotet av invasion. I berÀttelsens hjÀrta stÄr Arvid Staub, en karismatisk och pliktmedveten styckjunkare, som med en nÀstan övermÀnskliga anstrÀngning kÀmpar för att skydda sitt folk och hemland frÄn den stÀndigt nÀrvarande fasan av ryska attackerna.

Staub, tillsammans med sina mĂ€n och bönderna i omrĂ„det, navigerar genom en serie hĂ„rresande drabbningar mot ryssarna, med endast sitt mod och snabbtĂ€nkthet som vapen. De förbereder och uthĂ€rdar belĂ€gringar, överlever nĂ€ra döden-möten vid sundet och anvĂ€nder list för att skrĂ€mma bort fiendens eskadrar. Även i kĂ€rlekens vĂ€g, kĂ€mpar Staub med sina kĂ€nslor för Elin, en stark och modig kvinna vars nĂ€rvaro lyser upp hans mörka vĂ€rld.

Denna berÀttelse Àr inte bara en skildring av krigets fasor utan Àven ett gripande drama om kÀrlek, tapperhet, och den mÀnskliga förmÄgan att övervinna nÀstan oöverstigliga hinder. Med en historisk bakgrund som kÀnns bÄde levande och autentisk bjuder "Ryssen kommer" in lÀsaren till en svunnen tid av hjÀltedÄd och oförglömliga öden.

"Ryssen kommer" Àr en storslagen historisk roman som inte bara berÀttar en historia om krig och fred, utan Àven om de djupa banden mellan mÀnniskor som kÀmpar sida vid sida mot ett gemensamt hot, och om kÀrleken som blomstrar Àven i de mest tragiska omstÀndigheterna. VÀlkommen till en resa tillbaka i tiden, dÀr mod och offer Àr skillnaden mellan liv och död.