(0)

Sammenbrud

audiobook & e-book


Digerne langs hele den jyske vestkyst bryder sammen, og en flodbølge skyller ind over Ribe og Tønder. Over tretusinde mennesker meldes savnet, men regeringen fralÌgger sig ethvert ansvar. Dette er det skrÌmmende udgangspunkt for Henrik Nilaus nye roman om afmagt, sorg og aktionsformer.

Emma er pü sammenbruddets rand. Hendes bedste veninde, som lige er flyttet til Tønder, er blandt de savnede. Emma klynger sig til hübet, men som dagene gür, bliver det svÌrere og svÌrere at fastholde troen pü, at hun har overlevet. Emmas afmagt og frustration afløses af vrede og had mod klimaministeren og regeringen.

Der planlÌgges en stor protestdemonstration pü Christiansborg Slotsplads, og mens Emmas gymnasievenner forbereder et gadeteater, som de skal optrÌde med ved demonstrationen, planlÌgger militante miljøaktivister at tage helt andre aktionsformer i brug. En af dem er Daniel fra 3. g, som Emma er stÌrkt tiltrukket af.

"En spÌndende ungdomsroman, som tager afsÌt i nutidige hÌndelser og i, hvad fremtiden eventuelt kan bringe!" Børn & Bøger

"Sammenbrud er en tankevĂŚkkende, bevĂŚgende, aktuel og facetteret fortĂŚlling om venskab, kĂŚrlighed, vrede, had, angst og politik.

Dramatikken er hele tiden tilstede uden at vÌre overspillet og giver i stedet historien en fortÌttet og knugende stemning, som gør, at selvom Sammenbrud er en forholdsvis kort roman, strÌkker den sig ud over sine sider og involverer lÌseren büde pü det følelsesmÌssige plan og i en klimapolitisk kontekst." FortÌllingen.dk


Narrator: Emma Sofie Bak
Duration: