(0)

Sent i oktober

E-book


"SÄ brukar vi göra om hösten, vi ses i ditt hus varje Är, nÄgon vecka som mest. Vi talar rÀtt lite om tiden som gÄtt. VÄrt liv Àr oktober. Jag knackar pÄ dörren, du hÀlsar mig som om jag nyss varit hÀr. Jag reser min vÀg, nÀr jag gÄtt över Àngen och vÀnder mig om stÄr du kvar bakom fönstret och ser mig försvinna, jag kommer igen inom kort, om ett Är, nÀr ekarna fÀllt sina löv."

Varje Är finns en vecka full av minnen. De gÄr ofta utan ett uttalat mÄl, men de vet bÄda att de Àr pÄ vÀg mot graven. PÄ stenen stÄr inget namn, de plockar bort nÄgra löv och stÄr i tystnad. Deras tankar ockuperas av tankar pÄ deras barn, som de besöker pÄ den höstgula kyrkogÄrden.

Relationen blev aldrig densamma efter förlusten, döden hade lagt sig som en död filt över kÀrleken. Men minnena finns kvar, och en vecka om Äret, sent i oktober, tillÄts de komma fram.

"Sent i Oktober" ingÄr i novellsamlingen "FÄgelsommar: BerÀttelser om kÀrlek och flykt".

Erik Eriksson föddes 1937 och Ă€r en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lĂ€ttlĂ€sta böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.