(0)

Sex, frihed og fatwa

E-book


I sex, frihed og fatwa kommer vi rundt i verden: Til Zimbabwe, Sarajevo, Nigeria og London. Vi møder algierske terrorister og sydafrikanske forfattere. Vi tilbringer en nat i den hellige by Mekka sammen med Salman Rushdie og ayatollah Khomeini, og vi bevÌger os rundt blandt eksiliranere i Europa. Her er büde møder med døden og oplevelser af lykke, f.eks. ved at bevÌge sig hen over kloden i et fly. Sex og kÌrlighed møder vi ogsü overalt pü jorden.

Men hvor forskellige bogens essays er, sü er de bundet sammen af spørgsmület om frihed. Hvad enten der er tale om manglen pü frihed ved religiøs dogmatisme eller friheden ved at finde sig selv. Det handler om ytringsfrihed og det fÌllesmenneskelige. Om at vogte sig for det totalitÌre, drømme stort og flyve højt. Og om litteraturens mulighed for at sÌtte mennesker fri.

Uddrag af bogen

Et par müneder før min far døde, havde jeg udgivet en temmelig selvbiografisk bog om min opvÌkst. Det var en opvÌkst, der ikke blot var prÌget af min mors sygdom, nej, hendes manio-depressivitet opslugte den. Fra otte-ni ürs alderen besøgte jeg hende pü übne og lukkede psykiatriske hospitalsafdelinger. I huset, hvor vi boede, kom omtrent ingen gÌster, og der svÌvede en dyster hemmelighed over det og os: Min mors sygdom.

Om forfatteren

Helle Merete Brix (født 1959) er freelancejournalist, forfatter og litteraturanmelder ved Weekendavisen. Fast tilknyttet Human Rights Service i Oslo og Den Korte Avis som kommentator. Har tidligere udgivet blandt andet "Mod Mørket: Det Muslimske Broderskab i Europa" (Trykkefrihedsselskabets Bibliotek, 2008), "Fri Tale" (Gyldendal, 2005) og "I Krigens Hus" (Hovedland, 2003).