(0)

Skuggor

E-book


Egentligen framstod allt som en enda lÄng maskerad. Han hade blivit ett med maskeraddrÀkten och visste inte ens att det fanns nÄgonting dÀrutanför. Det var det perfekta kamouflaget för ett liv.

En man vid sin fars dödsbÀdd i en anonym sjukhussal. De tvÄ har haft en anstrÀngd relation till varandra och stÀlld inför det faktum att faderns tid nu har runnit ut försöker sonen förstÄ sin egen kÀnsla av utanförskap.

NÀr han tar reda pÄ faderns tillhörigheter vÀcks minnen, men ocksÄ en rad frÄgor om varför deras liv blev som det blev. Varför har fadern en pistol i sin lÀgenhet? Vad var den dÀr stora uppfinningen som han alltid sysslade med och hur kom det sig att han blev sÄ vansinnigt upprörd över att sonen vÀnde pÄ vissa bokstÀver nÀr han skrev? Sonen kliver bokstavligen in i sin fars kostym i sitt försök att ta reda pÄ vad som hÀnde.

Skuggor Àr en roman om ett sorgearbete skriven pÄ ett kÀnsligt sprÄk, stillsam men ÀndÄ intensiv. Samtidigt Àr texten en grundlig och klarsynt sjÀlvanalys, prÀglad av en sorts förtvivlad humor.

Med Skuggor placerar sig Peter Handberg definitivt bland Sveriges frÀmsta stilister.

Peter Handberg Àr författare och översÀttare och har en av vÄra dagars mest stilsÀkra pennor. Natur & Kultur har givit ut UndergÄngens skuggor (2007), KÀrleksgraven (2008), SlÀpp ingen levande förbi (2009), Skuggor (2012), Klubb Ibsen (2013) och Den vita flÀcken (2015). Handberg tilldelades 2010 Svenska Akademiens Axel Hirsch-pris samt Lotten von Kraemers pris som delas ut av Samfundet De Nio.