(0)

Spor af liv

E-book


Som barn hadede jeg sĂžndage.

Der skete ikke en skid pÄ sÞndage.

I dag elsker jeg sþndage. Der sker ikke en skid. ”Wavamba i svedehytten”, skal nok klare sig, jeg driller ham bare lidt.

”Velférdsturisten”, er jeg lettere karikerende omkring, men jeg vil jo et eller andet med ham.

I dag kan folk komme helt tÊt pÄ krigens ulykker, fattigdom og anden elendighed, og fordi man har betalt, er man beskyttet og kan nyde aftensolen med en drink pÄ hotellet. Hvor tÊt kan vi komme pÄ andres virkelighed som iagttagere? Kan man bare vÊre iagttager? LÊseren mÄ finde grÊnsen.

Stilheden en sĂžndag. Man kan rekognoscere i et villakvarter. ”Batman og Vatmand” leger stadigt derude et sted. Lidt oppe ad et lukket vĂŠnge tĂžffer en midaldrende herre rundt i H2O-sko. Han har tĂŠndt grillen, det er ikke ham, der er ”PĂ„ vej ud i junglen igen”.

Er han mon ”Forandringsparat”? Fruen vil gerne se en serie. Solen skinner, sĂ„ hun trĂŠkker for. Hun er stadig pĂ„virket af ham konsulenten ”Tungnem”, som pĂ„ medarbejderdagen pĂ„ kommunekontoret fortalte, hvordan de skulle gribe livet an. ”Carpe diem”. Hun har grebet sin dag men alt for ofte grebet forkert. De hĂžrer en svag buldren. NĂ„r de mon at reagere, nĂ„r fĂžrst "lavinen ruller”?

De hygger sig, det er ”Feel good time”. De hĂ„ber pĂ„, at der ikke pludseligt kommer nogen forbi.

Der er ”Spor af liv”, man skal bare lede. Et sted i vĂŠnget pakker en mand flyttekasser. ”Valentino” har vĂŠret pĂ„ besĂžg. Der er ”Til salg-skilte pĂ„ en vej”.

Vi har for travlt til at nĂ„, at finde os selv. ”Lige nu”. Vi prĂžver at stoppe op og reflektere, men sĂ„ kommer den, ”To do listen”. Noget skal sorteres og kĂžres vĂŠk med traileren.

Der er ”Spor af liv”.