(0)

Staden

E-book


NĂ€r man gifter sig enbart för att komma bort frĂ„n staden, vad blir det för slags Ă€ktenskap dĂ„? Om man inte ens Ă€r sĂ€ker pĂ„ att man varit kĂ€r? Förr eller senare slĂ„s allt sĂ„klart i spillror – sĂ„ mĂ„ste det bli. Staden dĂ€remot, den stĂ„r kvar, och vattnet i kanalen rinner vidare. Var det verkligen sĂ„ dumt att bo dĂ€r? Och vad gör egentligen Agneta nuförtiden? Kanske har det blivit dags att lĂ„ta minnena visa vĂ€gen. Att försöka förstĂ„ hur det förgĂ„ngna hĂ€nger ihop med det som snart ska ske. För har du en gĂ„ng tillhört staden, kommer du alltid att höra dit. Och det spelar ingen roll hur gĂ€rna du vill ta dig dĂ€rifrĂ„n...

Staden Àr en kortroman av Eva Neander dÀr vi fÄr följa en kvinnlig huvudkaraktÀr som bÄde Àlskar och hatar staden dÀr hon vÀxt upp.

Eva Neander (1921-1950) var en svensk författare född i JukkasjÀrvi. Hon studerade i sÄvÀl Göteborg som Uppsala och arbetade bl.a. som korrekturlÀsare och journalist innan debutromanen Dimman gavs ut. Eva betraktades som en utav sin generations mest lovande författare, tills dess att hon vid 28 Ärs Älder gick en tidig död till mötes.