(0)

Storeholt

E-book


"Storeholt" er anden del af Henrik Pontoppidans mestervÌrk "De dødes rige" og kan lÌses som fortsÌttelse af "Torben og Jytte" eller uafhÌngigt. Jytte vender tilbage til Danmark efter en mislykket kÌrlighedsaffÌre i udlandet og flytter sammen med sin mor tilbage til den fÌdrenegürd, som ejes af hendes kiksede og halvkomiske fÌtter, John Hagen, og hans hovmodige kone, der flirter til højre og venstre. Jytte bryder sig ikke om livet pü den forfaldne gürd og de mennesker, der bebor den, men bliver til gengÌld tÌt med egnens unge socialistiske prÌst, Mads Vestrup, der gür med politiske ambitioner.

I "De dødes rige" følger vi et vÌld af personer fra alle samfundslag, mens Henrik Pontoppidan pü mesterlig vis tegner os et billede af det danske samfund op til og under 1. verdenskrig. Bogen kredser büde om kÌrlighed, politik og samfundsünden, alt sammen set gennem realismens ubarmhjertige forstørrelsesglas.

Den danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) skrev en lang rÌkke stÌrkt samfundskritiske romaner, der giver et usÌdvanligt omfattende billede af datidens Danmark. I 1917 modtog han Nobelprisen i litteratur og anses ogsü i dag for at vÌre en af de største danske forfattere nogensinde.