(21)

Teatern vid stranden

E-book


EN AV ÅRETS BÄSTA BÖCKER 2022 enligt The Times och The New York Times.

”En riktig ’glömma gratĂ€ngen i ugnen’-roman! Man stĂ€nger ute yttervĂ€rlden totalt, man sveps med, man vĂ€nder blad som en galning och i slutet vill man nĂ€stan lĂ€sa i slow motion för att man inte vill att boken ska ta slut 
 En blandning av Downton Abbey-mys och saftig spionhistoria. Who can resist? Inte jag!”

TV4 Nyhetsmorgon

De tre syskonen Seagrave vÀxer upp pÄ ett gods nÀra havet i engelska Dorset. De fÄr reda sig sjÀlva sÄ gott det gÄr, förbisedda av sÄvÀl sina förÀldrar som av det upptagna tjÀnstefolket. Syskonens anförare Àr den orÀdda Cristabel, som drömmer om ett liv lika Àventyrligt som i böckerna i familjens dammiga bibliotek. Tillsammans bygger barnen upp en teater i ett strandat valskelett, som Cristabel upptÀckt och dÀrför anser tillhör henne. FörÀldrarnas excentriska konstnÀrsvÀnner utgör resten av ensemblen, systern Flossie underhÄller vid pianot och lillebror Digby framtrÀder som teatertruppens stjÀrna. Det Àr en vÀrld av fantasi och lek, som enbart hotas av förbiblixtrande inblickar i vuxenvÀrldens allvar.

NÀr andra vÀrldskriget bryter ut och syskonen blivit vuxna lÀmnas Flossie ensam kvar att hÄlla stÄnd vid det söndervittrande godset. Cristabel och Digby rekryteras av underrÀttelsetjÀnsten och fÄr spela sina svÄraste roller nÄgonsin, nÀr de smugglas över grÀnsen för att delta i den franska motstÄndsrörelsen.