(0)

Tro, hopp och burnout

E-book


Kenny bor i ett litet samhÀlle med sin storebrorsa Rickard och sin farsa. Kenny Àr stolt över att vara Rickards brorsa. Alla skulle vilja vara som Rickard. Ingen kan köra sÄ fort som han och ingen har en lika tuff bil som han.SjÀlv Àr Kenny cool, inte som Rickard sÄ klart. Men nÀstan. SÄ cool att han blev ihop med Emma, skolans populÀraste tjej. Men vad Emma sjÀlv vill försöker Kenny lÄta bli att tÀnka pÄ. Just nu Àr Emma hans i alla fall. Och alla förstÄr vad Emma och Kenny ska göra tillsammans pÄ konfalÀgret. Och det kÀnns hÀftigt, fast ...Men sÄ hÀnder det som inte fÄr hÀnda och plötsligt Àr inget som det borde vara.

Johan Unenge lÄter Kenny berÀtta om sig sjÀlv och sitt liv för konfirmationsprÀsten efter Rickards död. Och Kenny gÄr frÄn att inte förstÄ vitsen med att prata om hur Rickard var eller om olyckan - Rickard blir ju inte levande för det - till att bÀttre förstÄ sig sjÀlv och sina nÀrmaste.

Om "Tro, hopp och burnout" skrevs bland annat följande:"Johan Unenge Àr en av vÄra mest intressanta barn- och ungdomsboksförfattare i dag." Upsala Nya Tidning"Det Àr svindlande vackert, just pÄ grund av att det Àr sÄ ÄterhÄllsamt. Ett ord, en fras eller en mening antyder en avgrundsdjup kÀnsla. ... En stark berÀttelse." Norrtelje Tidning