(0)

Usikker levevej

audiobook & e-book


Da en af Nero Wolfes agenter, Orrie Cather, bliver tilbageholdt af politiet for mordet pÄ en kvinde, han har haft et forhold til, ser Wolfe sig nÞdsaget til, sammen med sin assistent Archie Goodwin, at hjÊlpe ham, selvom det bliver en sag for egen regning. Hvis det ikke er Orrie Cather, der har slÄet kvinden ihjel, hvem er det sÄ?

Nero Wolfe er en excentrisk ballademager og privatdetektiv i ordets mest private betydning. Kun nÞdtvungent flytter han sine 150 kg fra lÊnestolen i sit okkerfarvede murstenshus i New York. Hans overvÊldende omfang skyldes en lige sÄ overvÊldende forkÊrlighed for lÊkker mad. Nero Wolfe er en stor og meget krÊsen gourmet og er selv et geni som kogekunstner. Lykkeligvis bliver Wolfes detektiviske evner dog stadig mere fabelagtige for hvert kilo, han tager pÄ. Den magelige sporhund har nemlig i hÞj grad brug for disse evner for at kunne tjene penge til sin anden store lidenskab: Orkidéavl. Og han tÊller sine store honorarer med samme glÊde, som han samler orkideer.

Rex Stout (1886-1975) var en af den moderne, amerikanske detektivromans hovedmÊnd. Han er ophavsmand til den berÞmte, tykke, orkidédyrkende detektiv Nero Wolfe, som er hovedperson i en lang rÊkke af Stouts kriminalromaner. Rex Stout begyndte at skrive romaner i 1927, og i 1934 udkom hans fÞrste Nero Wolfe-roman "Fer de Lance", der pÄ dansk fik titlen "Et slag i luften".


Narrator: Flemming Bondum
Duration: