(6)

Vi skulle segla runt jorden Epub3

E-book


Det hÀr Àr sÄ vackert gjort. SÄ OTROLIGT vackra bilder.

Lundströms bokradio

Passar lÀsaren som inte rÀds det svÄra, och som tilltalas av det bildbetonade berÀttandet.

DN

UngefÀr 1500 personer per Är tar sitt eget liv i Sverige. Det Àr den frÀmsta dödsorsaken bland mÀn 20-49 Är. NÄgra av dem har barn som lÀmnas kvar, med sorgen och frÄgorna. Anna Sundström-Lindmark förlorade sin pappa nÀr hon var 19 Är och hÀr anvÀnder hon sina erfarenheter för att berÀtta om Agnes vars pappa ocksÄ tar sitt liv.

Rakt och osentimentalt gestaltas i ord och bild den nÀra relation som Agnes har med sin pappa. Det Àr dagar fyllda av möjligheter och överraskningar, men ocksÄ dagar nÀr allt Àr problem och han bara Àr trött. Och sen, tomrummet han lÀmnar efter sig och omgivningens reaktioner. Tiden lÀker inte alla sÄr, men man lÀr sig att leva med dem och med tiden blir de ljusa dagarna allt fler.

En grafisk roman frÄn ungefÀr 12 Är och uppÄt, och för den som gÄtt igenom samma sak eller kÀnner nÄgon som har gjort det.

Anna Sundström-Lindmark bor i UmeÄ och Àr journalist, muntlig berÀttare och medgrundare av den globala skrivrörelsen Write Your Self. Hon debuterade 2016 med den autofiktiva romanen I skuggan av ett geni (North Chapter).

Elisabeth Widmark bor i UmeĂ„ och Ă€r illustratör och bildkonstnĂ€r. 2014 tilldelades hon UmeĂ„s skaparpris i kategorin Årets bild.

Det Àr en vacker bok om förtvivlan, skuld, förÀndring och hopp

UmeÄ tidning

Vi skulle segla runt jorden Àr en bÄde viktig och vacker bok, djÀrv till Àmne och utformning, och nödvÀndig

Göteborgsposten

Jag tÀnker att Elisabeth Widmark och Anna Sundström Lindmarks serieroman inte alls berÀttas ur den tolvÄriga Agnes perspektiv, utan ur blyertsfÄglarnas. BlyertsfÄglarna som tycker att vi Àr sÄ dÄliga pÄ att uppskatta det vi har, pÄ att titta tillrÀckligt lÀnge, pÄ att leva.

Linda Skugge, Expressen