(0)

Vildhund

audiobook & e-book


Fredag aften. Jeg stÄr i en cirkel af lys udenfor akutafdelingen pÄ RÄby ungdomshjem og ser ned i jorden. I hÄnden holder jeg en plastikpose. PÄ trappetrinet foran dÞren stÄr to mÊnd. Den ene er stor og har busket hÄr. Han ser rar ud. Som en bjÞrn. Den anden er tyndere og har kort hÄr og briller. Han ligner en lÊrer. Og sÄ alligevel ikke.

Du skal tage tĂžjet af.

Jeg er gÄet ind ad tre dÞre. Elektronisk lÄs med nÞglebrik og kode udenfor, hulnÞgler indenfor. Jeg befinder mig i et lille rum med nogle grÄ klÊdeskabe. PÄ et bord ved vÊggen stÄr et hvidt riflet plastikglas. Ved siden af ligger to plastikhandsker. En sÞd lugt af vaskemiddel. Det var den tynde, der sagde det. Hans tonefald var hverken truende eller ikke-truende. Han er dygtig. Men han ser meget trÊt ud. Som om dÞrene har tappet ham for al energi. Jeg gÞr mig klar til endnu en gang at tage tÞjet af og stÄ nÞgen foran et fremmed menneske.

Peter HĂžeg om Vildhund

Det har vĂŠret en glĂŠde at lĂŠse din bog. Selv om jeg tĂžver ved ordet glĂŠde, for det er jo ogsĂ„ et meget mĂžrkt univers, bogen rejser. Og sĂ„ er der samtidig en dyb medfĂžlelse i teksten.‹ SĂ„ hjertelig tak.

Per Ole Persson blev fĂždt i 1975 og er vokset op pĂ„ landet syd for MalmĂž. I 2007 udkom romanen Veteran. Forfatter Peter HĂžeg beskriver Veteran med ordene: “intens, fortĂŠttet og fĂŠngslende”.

I 2012 udkom romanen Jaco pĂ„ Albert Bonniers forlag via Nordin Agency. Jaco fik en strĂ„lende modtagelse‹af pressen og blev nomineret til Entertainment Guide’s MalmĂž / Lund Award. I 2013 blev Jaco udgivet af det danske forlag Batzer & Co og det finske forlag Werner Söderström Oy.


Narrator: Mikkel Guldager

Duration: