(0)

Yeah, Yeah, Yeah! Da Beatles forandrede verden

E-book


"Yeah, Yeah, Yeah!" blev 60’er-ungdommens første kampråb, og det er titlen på Torben Billes musikkrønike om The Beatles. Bandet, der vendte op og ned på verden, og som nægter at dø.

Bogen giver et kalejdoskopisk billede af musikken og tiden. I Danmark og ude i verden. Den tager afsÌt i Liverpool i dag, gür tilbage i tiden til barndommen og videre til dannelsesürene som husorkester for ludere og lommetyve i Hamburgs red light district, Reeperbahn. Senere beskrives beatlernes invasion af Amerika og amerikanerne. Bille taler bl.a. med den herboende amerikanske guitarist Billy Cross, der i New York var øjenvidne, dengang The Beatles satte frigjorthed pü dagsordenen i koldkrigsklimaet. Derfra er der ikke langt til Danmark, hvor The Beatles i 1964 gav to koncerter, der blev et vendepunkt for dem, der overvÌrede dem, og for de mange musikere, der lod sig inspirere. Bille taler med en kvinde, som var pige dengang og som formedelst 15 kr. for en billet fik en oplevelse for livet. Og trommeslageren Torben Sardorf fra The Hitmakers beretter om, hvordan det var at vÌre opvarmningsnavn for The Beatles i KB Hallen.

Bogen rummer desuden skarpt optrukne miniportrÌtter af de fire beatler, samtaler med musikere, der hverken vil eller kan løbe fra deres inspiration af The Beatles, og endelig genanmeldes alle gruppens officielle albums.

"Flot, underholdende og personlig Beatles-krønike ... Det er hele vejen igennem en ganske pragtfuld lÌseoplevelse."

- Gaffa (*****)

"Den mest grundige og detaljerede skildring pü dansk af det største fÌnomen i populÌrmusik nogensinde ... Man kan ikke undgü at blive revet med, nür man genlÌser lydsporet til ikke blot ens egen, men til en hel generations ungdom."

- Politiken (*****)

"En af mange ürs mest lÌsevÌrdige Beatles-bøger."

- Berlingske (*****)

"Uden tvivl den bedste danske Beatles bog jeg har lĂŚst. Elsker den!"

- Tim Christensen