(133)

Zoopojken

audiobook & e-book


"Extremt underhÄllande, frÄn början till slut!"

Nyhetsmorgon, TV4

Adam Vieri Àr en desillusionerad ung man som jobbar pÄ en djurpark i Stockholm. Hans kÀrlek till djuren Àr stark, men han tvivlar pÄ det etiska i att hÄlla dem instÀngda. NÀr den nya chefen Camilla berÀttar att de ska ersÀtta trÄkiga, nordiska djur med spÀnnande, nya arter för att locka fler besökare vÀxer sig hans farhÄgor allt större. GlÀdjestrÄlande avslöjar hon att lejon, gorillor och elefanter ska inhandlas av en konkursdrabbad cirkus. Men bÄde Adam och djurens tidigare skötare Natalie Àr tveksamma till att parken verkligen Àr rÀtt plats för de nya djuren. Deras vÀnskap utvecklas till kÀrlek och tillsammans kommer de pÄ en vansinnig plan för att rÀdda djuren frÄn cirkusen och föra dem till friheten i Kenya.

Zoopojken Ă€r en tĂ€nkvĂ€rd och underhĂ„llande roman om frihet och fĂ„ngenskap, djur och kĂ€rlek – och vilken skillnad en mĂ€nniska kan göra nĂ€r hon verkligen bestĂ€mmer sig.

"Zoopojken Àr en oförglömlig lÀsupplevelse. ... Zoopojken Àr sÄ mycket i en enda bok. KÀrlek, drömmar, liv - med framför allt vÀcker den tankar om djurparkens nytta och skada. ... LÀs - och ge sedan vidare till alla runtomkring dig sÄ ni kan diskutera den. För Zoopojken slÀpper man inte taget om sÄ lÀtt."

Barometern

"Romanen Àr en humoristisk blandning av Àventyr och galen skröna. En strÄlande debut."

- BTJ, helhetsbetyg 5

"Underbara karaktÀrer, jag lÀste med ett leende pÄ lÀpparna frÄn första till sista sidan. Sverige har fÄtt en egen Nick Hornby!"

- Johan Anderblad, författare och boktipsare i TV4

"En vansinnigt underhÄllande lÀsfest."

- Jonas Eklöf, chefsredaktör pÄ Vi LÀser


Narrator: Viktor Åkerblom
Duration: