POTUS: Ikeland

Series ‱ 6 books

D. 16. juli 1945 blev verdens fÞrste atombombe bragt til sprÊngning i AlomogordoÞrkenen i New Mexico. Kort tid efter d. 6. og 9. august brugte det amerikanske militÊr atomvÄben mod de to japanske byer Hiroshima og Nagasaki for at afslutte krigen der stadigvÊk hÊrgede i Stillehavet. Under Eisenhower oprustede USA deres atomarsenal voldsomt, men hvad var egentlig Eisenhowers egen holdning til atomvÄben.

Lyt med nÄr vÊrterne Anders Agner og Lars Mathiasen fÄr besÞg af Carina Men, Ph.d. og adjunkt ved Institut for Strategi og Krigsstudier pÄ Forsvarsakademiet, for at fortÊlle om den rolle som atomvÄben kom til at spille under Eisenhowers ledelse.

VĂŠrter: Anders Agner og Lars GrĂŠsborg Mathiasen

GĂŠst: Carina Meyn

Klipper: Simone Nystrup-Larsen

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

POTUS: Ikeland

POTUS er den fÞrste podcastserie om amerikanske prÊsidenter. Sammen med deres gÊster ser de to vÊrter nÊrmere pÄ de store og smÄ personligheder, der har stÄet i spidsen for USA pÄ godt og ondt. Du fÄr bÄde politik, personer, glÊder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med bÄde indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i prÊsidentklassen.

I denne sĂŠrsĂŠson af POTUS dykker vĂŠrterne Anders Agner Pedersen og Lars GrĂŠsborg Mathiasen helt ned i materien pĂ„ en prĂŠsident der er mindst lige sĂ„ berĂžmt for sine bedrifter og gerninger udenfor Det Hvide Hus. Det skal nemlig handle om Dwight D. Eisenhower, ogsĂ„ kendt under kĂŠlenavnet ‘Ike’, der var generalen der orkestrede de allierede styrkers invasion af det tyskbesatte Normandiet i det der skulle gĂ„ over i historiebĂžgerne som D-dag.

Lars GrÊsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktÞr pÄ Kongressen.com. Han har dÊkket amerikansk politik gennem flere Är som bÄde studievÊrt, redaktÞr og journalist og desuden bidraget til bÞgerne 'Glimt Af Et PrÊsidentvalg' og 'Obama - HÄbets PrÊsident'.

Anders Agner er chefredaktÞr pÄ Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks JournalisthÞjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i bÄde tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bÞger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's stÞrste politiske dynasti'.