(256)

Arvejord

äänikirja ja e-kirja


Människans och skogens rötter går djupt.

Med en urna i famnen anländer en kvinna till ett tyst hus i en stor skog. När den sista burken av mammans lingonsylt är slut, är det dotterns tur att vara äldst i familjen.

Arvejord är en förtrollande episodroman om människoöden i en liten österbottnisk by. Under fyra århundraden prövas invånarna av krig, farsoter, svält och sorger och deras relation till platsen där de bor skiftar och lever. Skogen är en vildmark att tämja, en visthusbod, en tillflyktsort, ett uttryck för folksjälen, landets gröna guld och ett rum för själen. Men oavsett hur människorna ser på den är skogen, och platsen, evig. Arvejord handlar om plats, tillhörighet och samhörighet. Det är inte bara människan som har rötter i landskapet – landskapet har djupa rötter i oss.

Ljudboken är inläst av författaren.4.4

256 arvosanaa

Lolan

6.1.2023

Jätte intressant bok🙂

Annika

14.10.2022

Bra!

Anna

7.9.2022

Helt strålande! En samling korta berättelser, som stråk av fotspår genom historien. Jag ville inte att en enda berättelse skulle ta slut! Jag tror alla skulle trivas på Nevabacka efter att de tagit del av denna bok som till en början var väldigt mycket fantasy och som i slutet så avskalat vardaglig och verklig. Hjärtlig. "Egen hem är guld värd" Visste ni att bonaden finns på riktigt? Det gör den i Nedervetil hembyggdsgård.