(0)

Daniela Herz

e-kirja


Efter att ha kommit på kant med sin familj i Sverige har Daniela Herz beslutat sig för att flytta till Paris. Trots att hon saknar kunskap om vad livet i den franska metropolen kommer att föra med sig, är hon fast besluten att starta ett nytt kapitel bland dess skimrande boulevarder. Det är genom en tillfällighet som hon stöter på pianostämmaren Jakobreus, och genom honom introduceras hon för den begåvade kemistudenten Vilhelm Arbin.

Snart fattar Daniela tycke för Vilhelm, men när hon upptäcker att han även är i andra kvinnors blickfång börjar hon ifrågasätta sig själv. Vad kan egentligen en ensam och faderlös själ som hon erbjuda en man av Vilhelms kaliber?

”Daniela Herz” är den fristående uppföljaren till ”Landshövdingens dotter”, och är en gripande roman som utforskar teman som klass, identitet och komplicerade relationer.

Marika Stiernstedt (1875–1954) var en svensk författare och fredsaktivist. Under sin produktiva karriär skrev Stiernstedt över 35 romaner, däribland "Alma Wittfogels rykte", "Fröken Liwin" och "Banketten". Hon blev även den första kvinnan att inneha ordförandeposten i Sveriges Författarförening.