(0)

De fyra marskalkstavarna

e-kirja


Sommarlovet börjar lida mot sitt slut och en grupp vänner är fast beslutna att göra det bästa av den återstående tiden. Deras militärklubb tar vanligtvis uppehåll under terminerna, och som en avslutande ritual belönar Henrik medlemmarna med varsin marskalkstav. Enligt sägnen ska Napoleons soldater ha burit marskalkstavar som en symbol för deras potential och storhet. Med ett löfte om en återförening uppmanar Henrik vännerna att träffas igen den dag han fyller femtio för att en gång för alla avgöra vem som varit mest värdig sin utmärkelse.

Riktigt så blir det aldrig. Snart glöms stavarna bort, samtidigt som vännerna går vidare. Åren går, men hela tiden finns Henriks ord någonstans i bakhuvudet …

”De fyra marskalkstavarna” är en berättelse om livets toppar och dalar, och de osynliga band som håller oss samman, även när verkligheten tar över.

Marika Stiernstedt (1875–1954) var en svensk författare och fredsaktivist. Under sin produktiva karriär skrev Stiernstedt över 35 romaner, däribland "Alma Wittfogels rykte", "Fröken Liwin" och "Banketten". Hon blev även den första kvinnan att inneha ordförandeposten i Sveriges Författarförening.