(0)

Den gömda historien

e-kirja


I “Den gömda historien” har författaren och journalisten Lars-Göran Dybeck sammanställt en intressant och närgången krigsskildring utifrån Thor Bachs efterlämnade arkiv. De efterlämnade dokumenten ger en levande bild av det tyska anfallet mot Norge den 9 april 1940, och det hemliga arbetet inom Trondheims motståndsrörelse.

I Thor Bachs arkiv finns detaljerade dagböcker och brev som belyser hans konfrontation med sin nazistiska familj och den farofyllda flykten undan den nazityska säkerhetspolisen Gestapo. Hans tid i Sverige dokumenteras också, och ger unika insikter om uppbyggnaden av en hemlig armé i norska flyktingläger och de riskfyllda kurirflygen mellan Bromma och Leuchars i Skottland.

Lars-Göran Dybeck (född 1953) är en svensk journalist och författare. Han har studerat vid Journalisthögskolan i Stockholm och har dessutom bedrivit studier inom statsvetenskap och informationsteknik. Dybeck har bland annat skrivit böckerna “Den gömda historien” och “Radiogrammofonen: en harmoni i klang och elegans”.