(119)

Elfenbenslasten

äänikirja ja e-kirja


När Sean Courtney återvänder hem från den afrikanska vildmarken möts han av kaos och konflikt. Under hans frånvaro har ett krig brutit ut mellan det brittiska imperiet och boerna i Transvaalrepubliken. Som om det inte vore nog har en hätsk rivalitet blossat upp även i hans egen familj. Mellan hans två söner - den ene hans namne, den andre ett hemligt kärleksbarn - växer osämjan för var dag som går. Kan han behålla båda sönerna i sitt liv eller måste han välja? När kriget står för dörren riskerar Sean att förlora allt. Men kanske finns det en ljusning längs horisonten...

Elfenbenslasten utspelar sig i boerkrigens tid och är den andra delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om släkten Courtney.

I den episka berättelsen om släkten Courtney får vi följa äventyrslystna män och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika sträcker sig från 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i släkten Courtney får uppleva både äventyr och krig på sin jakt efter ära, makt och kärlek.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.