(28)

Enders spel

e-kirja


För att utveckla ett sÀkert försvar mot en attack frÄn en fientlig, utomjordisk ras, föder staten upp barngenier och trÀnar dem till soldater. En lysande ung kille, Andrew »Ender« Wiggin, bor med sina snÀlla men distanserade förÀldrar, sin sadistiske bror Peter och sin Àlskade syster Valentine.

Ender blir den i familjen Wiggin som vÀrvas till stridsskolan, för rigorös militÀr utbildning. Enders förmÄgor skÀnker honom respekt och gör honom till en ledare i skolan. Samtidigt plÄgas han av kÀnslor av ensamhet, rivalitet, press frÄn de vuxna lÀrarna och rÀdsla för de invaderande utomjordingarna.

Är Ender den general jorden behöver? Kriget har rasat i hundra Ă„r, och jakten pĂ„ den perfekta generalen har pĂ„gĂ„tt nĂ€stan lika lĂ€nge. Enders tvĂ„ Ă€ldre syskon Ă€r precis lika speciella som han, men pĂ„ olika sĂ€tt. Tillsammans har de tre de förmĂ„gor som krĂ€vs för att bygga upp en ny vĂ€rld.

Om vÀrlden överlever, vill sÀga...

ORSON SCOTT CARD [född 1951 i USA] Àr den enda författare som vunnit science fiction-genrens tvÄ största priser, Hugo och Nebula, tvÄ Är i rad. Enders spel Àr en av de senaste decenniernas mest populÀra science fiction- böcker. Filmversionen av Enders spel hÄller just nu pÄ att spelas in, och gÄr upp pÄ biograferna i november 2013.

# 33 pÄ Goodreads lista över »Tidernas bÀsta böcker«

Vinnare av science fiction-genrens tvĂ„ största priser, Hugo och Nebula, i kategorin ȁrets bĂ€sta roman«

»Gripande, spÀnnande« THE GUARDIAN

»En otroligt mÀktig roman som Àr nÄgot av det allra bÀsta genren har Ästadkommit.« THOMAS M. WAGNER, SF REVIEWS

»En av de riktigt stora science fiction-romanerna.« BOOKLIST