(736)

Fixaren

äänikirja ja e-kirja


John Milton är en mästare, som förfinat sina talanger – i att mörda. Det är honom den brittiska regeringen anlitar för att röja undan de allra värsta: rikets fiender, de som varken M15 eller militären kan få stopp på. Men år av mördande i rikets tjänst tär på en. Milton plågas av mardrömmar – spöken från hans förflutna hemsöker honom om natten. Han bestämmer sig för att nästa uppdrag ska vara hans sista, innan han påbörjar sin botgöring för allt han orsakat.

Milton hamnar i East End i London, där en ung mamma behöver hans hjälp med att rädda sin son från det hårda gänglivet. Men gänget som han hamnat i, som har en karismatisk rappare som ledare, tänker inte släppa honom så lätt. London står i brand till följd av sommarens kravaller, och Milton upptäcker snart att han är ute på okänd mark där han slåss mot en okänd fiende. När hans uppdragsgivare dessutom skickar en annan agent efter honom blir situationen ännu värre.

"Fixaren" är första delen i Mark Dawsons bästsäljande serie om John Milton, en lönnmördare som utan större framgång gör vad han kan för att lägga sitt förflutna bakom sig. För att sona blodet på sina händer bestämmer han sig för att hjälpa behövande.

Mark Dawson föddes i engelska Lowestoft. Han arbetade som dj, glassförsäljare, på fabrik och som klubbpromotor innan han utbildade sig till advokat. I tio års tid jobbade han sedan med att först jaga internationella penningtvättare och sedan med att hjälpa celebriteter stämma tidningar för förtal. Idag lever Dawson i Wiltshire med sin fru och sina två barn.


Lukija: Lars Winclair

Kesto: