(0)

Kasper og karambolageklaveret

e-kirja


Hvad sÞren er et karambolageklaver? Det vidste Kasper heller ikke, fÞr historien gik i gang. Det hele starter en helt almindelig dag, hvor Kasper er med sin far pÄ arbejde pÄ plejehjemmet. Her mÞder han den sÞde gamle mand Ejnar Ranje, der fortÊller ham om en pibe og et gammelt klaver, der stÄr i et forladt, nedrivningstruet hus pÄ havnen. Selvom Kasper er godt opdraget og ved, man ikke skal snakke med fremmede, bliver det alligevel starten pÄ et eventyr, der ikke bare involverer det mystiske karambolageklaver, men ogsÄ sultanen Suleiman den Stores palads i Konstantinopel og et mÞde med den berÞmte Saladin i Jerusalem. Og sÄ bliver det ovenikÞbet starten pÄ venskaber pÄ tvÊrs af tid og kulturer.

Uddrag af bogen

”Det lyder mĂŠrkeligt. Men du er altsĂ„ i Sultan Suleiman den Stores palads i Konstantinopel. AltsĂ„ den store hersker af det osmanniske rige, troens forsvarer, fortolker og hĂ„ndhĂŠver af Den hellige Lov.”

”Sultan Sulajma af Konstantihvad-for-noget. Forvansker af hvaffor en hellig plov? Jeg forstĂ„r ikke en flĂžjtende fis af noget som helst. Jeg bliver helt bange for, at du har roterende fis i kasketten, Aida.”

”Min fis hverken flĂžjter eller roterer, din frĂŠkke fladpande,” sagde Aida og smilede heldigvis samtidig, sĂ„ Kasper kunne mĂŠrke, at hun stadig syntes, han var spĂŠndende.

”AltsĂ„,” sukkede hun og fortsatte: ”Vi er i Ă„ret 1555 i Konstantinopel, hovedstaden i det store tyrkiske rige, Osmannerriget.”

”1555 
 Konstantinopel 
” stammede Kasper.

Om forfatteren

Rasmus Falbe-Hansen er historiker, gymnasielÊrer og forfatter. Han har tidligere udgivet Historie i levende billeder og Fodboldens ABC. Passionen for historie opstod pÄ en rejse til MellemÞsten i 1996. Kasper og karambolageklaveret er skrevet med hÄb om at dele denne passion med egne og andres bÞrn.