(0)

LUMOS: Portrætter (Fangen fra Azkaban #8)

äänikirja


I dagens LUMOS-episode kommer vi helt tæt på bl.a. Den Fede Dame, Sir Cadogan, Fru Black og Phineas Nigellus, når vi tager det magiske portræt under kærlig behandling.

Vi starter med at tale om, hvad der definerer et magisk portræt. Herunder kommer vi bl.a. ind på, hvordan magiske portrætter bliver til, hvilke egenskaber portrætterne har, og hvad deres position i troldmandssamfundet er.

Herefter dykker vi nærmere ned i de magiske portrætters mange funktioner. Vi undersøger portrætternes funktion som hhv. kommunikationskanaler, rådgivere og vogtere, mens vi løbende ser på nogle episoder i Harry Potter-serien, hvor vi ser portrætterne i aktion.

Til sidst diskuterer vi portrætternes autonomi, når vi stiller skarpt på, hvordan portrætterne hører hjemme i to forskellige verdener, nemlig deres egen "portrætverden" og så den virkelige verden.

I Hedvigs hjørne diskuterer vi et spørgsmål fra Anne, der undrer sig over, hvorfor Dumbledore har valgt at give jobbet som lærer i Magiske Dyrs Pasning og Pleje til Hagrid.

Inspiration til videre læsning: 

Portrait | Harry Potter Wiki | Fandom

Hogwarts Portraits | Wizarding World

How do magical portraits actually work? | Wizarding World

Fat Lady | Harry Potter Wiki | Fandom

Elizabeth Lorna Kinder: Visual code as textual enhancement based on Harry Potter novels by J. K. Rowling

Alohomora

Var du også vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar på endnu mere magi?

I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trådt ind på Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nærlæst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

Følg med på Facebook: Alohomora

Følg med på Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primære Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idræt og arbejder som læsevejleder og gymnasielærer. Hun underviser i dansk og idræt. Hun bor i Odense, og hendes primære Hogwartskollegie er Gryffindor.