(5980)

Polcirkeln

äänikirja ja e-kirja


Nominerad till årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin

"Polcirkeln är första delen i en planerad trilogi, och den inleds andlöst bra." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Texten tar ett stadigt grepp om läsaren från början och Marklunds sätt att bygga historien imponerar. Tummen upp för en driven författare och en bra och välskriven deckare." Helhetsbetyg 5, Karin Flygare, Bibliotekstjänst

Liza Marklunds nya kriminalroman är en storartad återkomst i den genre hon skakade om och förnyade så radikalt i slutet av 1990-talet.

Nu bryter hon återigen ny mark med en mångfacetterad historia som spänner över fyra decennier.

Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980. Fyrtio år senare hittas hon, mördad.

Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande.

Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick.

Liza Marklund är en av våra mest framgångsrika författare. Hon har mottagit ett 20-tal priser och utmärkelser, både i Sverige och internationellt. Sammanlagt har hon sålt över 23 miljoner böcker, och är den enda skandinaviska kvinna som legat etta på New York Times bestsellerlista.

Hon är född 1962 och uppvuxen i Pålmark i Norrbotten, cirka tolv mil söder om Polcirkeln.


Lukija: Lo Kauppi
Kesto:

3.6

5980 arvosanaa

R

28.12.2023

Mielestäni kirjan ääneenlukija luki kirjan epäselvästi. Ääneenlukijan ei olisi myöskään pitänyt laulaa lauluosuuksia, huh!, vaan lausua ne eläytyen. Oli vaikea tietää milloin siirryttiin luvusta toiseen. Sverigedemokraatti-jutut tuntuivat päälleliimatuilta. Kirjailija oli tavoittanut hyvin Norrbottenin talven ankeuden. Päähenkilötytöt menivät kuuntelijalta välillä sekaisin, olisi parempi valita kaikille esim. eri kirjaimella alkavat nimet, eikä samantapaisia kuten Susanne ja Sofia.