(4)

Sanningen om GI

e-kirja


Sanningen om GI

Att GI Ă€r ett utmĂ€rkt redskap för den som vill tappa nĂ„gra kilon, eller bara mĂ„ bĂ€ttre, har vĂ€l inte gĂ„tt nĂ„gon förbi i dag. NĂ€r Fredrik PaulĂșn slĂ€ppte sin första bok i Ă€mnet 1999 banade han vĂ€g för den utvecklingen. Men de senaste Ă„rens GI-hysteri har ocksĂ„ lett till förvirring kring GI-begreppet. Det har till och med gĂ„tt sĂ„ lĂ„ngt att mĂ„nga tror att de â€Ă€ter GI” nĂ€r de vĂ€ljer bort kolhydraterna.

I Sanningen om GI reder Fredrik en gÄng för alla ut begreppen och förklarar vad GI egentligen Àr, vad som Àr sant och vad som Àr myt eller missförstÄnd. Fredrik har under lÄng tid följt forskning kring GI, tagit fram recept och program som fungerar samt hjÀlpt ett stort antal mÀnniskor till en bÀttre kost och livsstil. Mat med lÄgt GI Àr trots allt det vi mÄr bÀst av och pÄverkar vikten, koncentrationsförmÄgan, livslÀngden, risken för hjÀrt- och kÀrlsjukdomar, diabetes typ 2 och cancer.

I den hÀr kompletta guiden presenterar Fredrik den senaste forskningen, förklarar vad GI verkligen Àr och hur det bör anvÀndas. Boken passar sÄvÀl de med nyvÀckt intresse för kost som alla de som drabbats av den stora GI-förvirringen. HÀr finns flera lÀttillgÀngliga teoriavsnitt men Àven gott om praktiska delar med sÄvÀl listor pÄ bra mat som Fredriks egna favoritrecept.

Ur innehÄllet:

SĂ„ funkar GI

Du behöver kolhydraterna

Testa din blodsockerbalans

GI för viktminskning – lĂ€ttare Ă€n du tror

GI för trĂ€nande – orka maximalt eller brĂ€nna fett?

GI för maximal mental kapacitet

Mjölk – ett lurigt GI-livsmedel

GB – visst kan du Ă€ta en liten kaka

Är GI en mirakelmetod?

Myter kring GI

De okÀnda GI-bovarna

SĂ„ lagar du GI-mat

PaulĂșns bĂ€sta GI-recept

Fredrik PaulĂșn Ă€r Sveriges mest kĂ€nda författare inom nĂ€ringslĂ€ra och skrev sin första bok om GI redan 1999. I dag har hans böcker sĂ„lt i över 700 000 exemplar. Fredrik förelĂ€ser i hela Norden om trĂ€ning, nĂ€ring och hĂ€lsa; han skriver regelbundet i olika tidningar och medverkar ofta i tv och radio som expert. Han har Ă€ven startat sitt eget nĂ€ringscenter (PaulĂșns NĂ€ringscenter) och utvecklar sina egna livsmedel (PaulĂșns). PĂ„ hans vĂ€lbesökta hemsida www.paulun.se kan du lĂ€sa om hans verksamhet.