(0)

3 siltaa mantereelta

E-book


Aksu muuttaa isÀnsÀ työn takia ruotsinkieliseen saaristoon ja YlöjÀrven kaverit jÀÀvÀt taakse. Uusi kotipaikka Levo on Aksun mielestÀ mÀlsÀ kÀpykylÀ, mutta kun hÀn tapaa ihanan, ruotsia puhuvan Diinan, se on menoa. Koko Levo alkaa vaikuttaa paikalta, jonka pinnan alla kuhisee kaikenlaisia uusia virtauksia.

Toinen toistaan hurjemmat jengit pitÀvÀt pikkukylÀÀ pilkkanaan. Ruotsinkielisten nuorten porukkaa johtaa Hellgrenin sisaruspari ja koulun finskijengiÀ Peke, eivÀtkÀ nÀmÀ kaksi ole suinkaan ainoita kuppikuntia, jotka selvittelevÀt kylÀllÀ vÀlejÀÀn. VÀhitellen Aksukin löytÀÀ paikkansa toisten nuorten joukossa ja kotiutuu uuteen paikkaan, mutta sitÀ ennen on testattava isoisÀn pistoolia ja todistettava vaarallista vÀlienselvittelyÀ rantatörmÀllÀ.

3 siltaa mantereelta on nuortenromaani, joka kuvaa Aksun kipuilua niin kaveruuden, ihastumisen kuin joukkoon kuulumisenkin suhteen.

Markku Karpio on lasten- ja nuortenkirjailija, jolla on lastentarhanopettajan koulutus. Karpio kÀsittelee kirjoissaan muun muassa kiusaamiseen ja rasismiin liittyviÀ teemoja, ja hÀnet palkittiin vuonna 2005 Laivakello-nuortenkirjallisuuspalkinnolla.