(0)

Afzelius

E-book


BjĂžrn Afzelius var ikke bare Sveriges mest succesfulde solist og sangskriver nogensinde frem til sin tidlige dĂžd som 52-Ă„rig i 1999, men i ganske hĂžjgrad hele Skandinaviens. I Danmark var Afzelius en flittig og uhyre populĂŠrgĂŠst, i sĂŠrlig grad efter den massive succes med Tusen Bitar, Afzelius' version af Anne Linnets Tusind stykker fra 1990.

Afzelius er den fÞrste danske biografi om manden, musikeren og idealisten Björn Afzelius og hans tid - fortalt af venner og kolleger, som var med pÄ vejen; fra Björn og bands fÞrste, danske koncert foran godt 30 mennesker i Saltlageret i KÞbenhavn, 1977, til VÀstra KirkegÄrd i Göteborg, hvor Björn blev stedt til hvile i februar '99. Havde han levet endnu, ville Björn Afzelius vÊre fyldt 70 Är i januar 2017.

Afzelius spillede i lÞbet af karrieren med danske musikere som Henrik Strube, Billy Cross, Lars Lilholt og Jens Rugsted. I firserne og fÞrste halvdel af halvfemserne kunne han bringe FemÞren, Falconersalen eller Roskilde Festivals store publikum til kogepunktet, og han var lige sÄ produktiv som populÊr; i alt elleve soloalbum, adskillige liveudgivelser, fire studiealbummed bandet Globetrotters og udgivelser sammen med den gamle makker Mikael Wiehe.

Afzelius bygger pÄ flere Ärs grundig research af den danske forfatter Espen Strunk, der er fast skribent for musikmagasinet Gaffa.