(48)

Agatha Christien murhat rikostutkijan silmin

audiobook & e-book


Todellista herkkua Agatha Christien mysteerien faneille.

Kirja kertoo, miten taitavasti Agatha Christie sisÀllytti rikosteknisen tutkinnan varhaiset edistysaskeleet romaaneihinsa, ja miltÀ murharouvan punomat juonet nÀyttÀvÀt modernin oikeuslÀÀketieteen valossa.

Agatha Christie loi romaaneihinsa jÀnnitystÀ ja uskottavuutta kytkemÀllÀ juoneen aikakautensa todellisia rikostutkinnan metodeja. HÀn seurasi tarkasti alan edistysaskeleita ja toi ne suuren yleisön tietoisuuteen kirjoissaan.

Carla Valentine osoittaa miten hyvin Agatha Christie oli ajan hermolla, olipa sitten kyse toksikologiasta, sormenjÀlkitutkimuksesta, kÀsiala-analyysistÀ, ballistiikasta, verijÀlkitutkimuksesta tai ruumiinavauksesta.

Kirja kÀy lÀpi kaikki Agatha Christien kirjojen murhat ja niiden toteutustavat. Lukija pÀÀsee seuraamaan Hercule Poirotin ja Neiti Marplen tutkimuksia modernin rikostekniikan valossa. Tapauksia myös verrataan tosielÀmÀn vastaaviin hyytÀviin rikoksiin.

Carla Valentine on englantilainen patologi, tietokirjailija ja Lontoon patologisen museon kuraattori. Valentine on tehnyt koko työuransa kuolleiden parissa. HÀn on työskennellyt niin kuolemansyyn tutkijana ruumiinavauksissa kuin vainajien kÀsittelijÀnÀ hautaustoimistossa. Ammatin valinta oli Agatha Christien innoittama. OikeuslÀÀketieteen tutkinnon jÀlkeen hÀn ryhtyi opiskelemaan myös rikosteknistÀ arkeologiaa. OikeuslÀÀketieteen ja teknisen rikostutkinnan historia on Carla Valentinen erikoisalaa.


Narrator: Anna Saksman
Duration: