(282)

Aleksandra ja Mikael

audiobook & e-book


Satamakaupungin koettelemukset ja voitot

Aleksandra ja Mikael on Piiritanssi-sarjan toinen osa, jossa seurataan porvarisperheen elÀmÀÀ lÀpi koettelemusten kohti taloudellista hyvinvointia.

Uusi sukupolvi on noussut talouselÀmÀn johtoon 1800-luvun jÀlkipuoliskolla. Mikael Grönfors jatkaa isÀnsÀ aloittamaa työtÀ laivanvarustajana ja Aleksandra emÀnnöi Forssin taloa. Laivanvarustustoimi on vakaalla pohjalla huolimatta Porin kaupunkia ja koko suuriruhtinaanmaata kohdanneista onnettomuuksista; suuresta tulipalosta, Krimin sodasta ja raskaista nÀlkÀvuosista. 1870-luvun koittaessa asiat alkavat olla paremmin, talouselÀmÀ kukoistaa, pankkeja, uusia sahoja ja konepajoja perustetaan.

Mikaelin avioliitto Aleksandra Modenin kanssa osoittautuu erikoisesta alustaan huolimatta onnistuneeksi. Perheen lapset, Sofia, Mikke ja Daalia, tuottavat kuitenkin vanhemmilleen ongelmia ja antavat kaupunkilaisille puheenaihetta, eikÀ nuorekas ja itsepÀinen Aleksandrakaan vÀlty kipakalta arvostelulta.

Leila Tuure (s. 1938) on historiallisista romaaneistaan tunnettu porilaissyntyinen kirjailija, joka on työskennellyt myös historianopettajana. Tuuren tarinoissa menneet vuosisadat herÀÀvÀt ihastuttavasti eloon ja erilaiset ihmiskohtalot saavat ÀÀnensÀ kuuluviin.


Narrator: Sanna Majuri
Duration: