(169)

Alice i Underlandet

audiobook


En dag nÀr Alice sitter under ett trÀd och lÀser fÄr hon syn pÄ en liten vit kanin klÀdd i vÀst. Till hennes stora förvÄning ser hon hur kaninen plockar upp en klocka ur vÀstfickan. "KÀra nÄn, jag Àr sen!", muttrar kaninen innan han skyndar vidare och Alice bestÀmmer sig för att springa efter. NÀr kaninen försvinner ner i ett hÄl i marken följer Alice med och plötsligt faller hon. Hon faller och faller tills hon kommer till det underliga underlandet och ett rum med en dörr som Àr alldeles för liten ...

Den klassiska sagan "Alice i underlandet" publicerades första gÄngen 1865 och har sedan dess lÀsts och uppskattats av bÄde barn och vuxna i alla tider.

Lewis Carroll, egentligen Charles Lutwidge Dodgson, (1832-1898) var en en brittisk författare, matematiker, amatörfotograf och logiker som hade stort inflytande pÄ barnlitteraturen. Han Àr mest kÀnd för verken "Alice i underlandet" och uppföljaren "Alice i spegellandet", tvÄ böcker som Àr utmÀrkta exempel pÄ Carrolls speciella sÀtt att skriva med ordspel, logik och rik fantasi.


Narrator: Cecilia Nilsson
Duration: