(0)

Alpo

audiobook & e-book


JÀÀkiekon kauhukakara, kosmopoliitti, mestarivalmentaja, kulttuurivaikuttaja, seikkailija ja aikaansa edellÀ ollut pelin filosofi

Alpo Suhonen on poikkeuksellinen huippu-urheilun johtaja ja valmentaja. EnnÀtysmÀisen menestynyttÀ Suhosta on vaikea mÀÀritellÀ. Leijonien entinen pÀÀvalmentaja ja NHL:n ensimmÀinen eurooppalainen pÀÀvalmentaja on myös teatteriohjaaja, joka johti Turun kaupunginteatteria ja Pori Jazzia. LisÀksi hÀn kirjoittaa kirjoja ja nauttii kuvataiteesta.

Mutta olipa Suhonen jÀÀhallissa, teatterissa tai galleriassa, hÀn on aina ihmisen puolella, oikeudenmukaisesti ja moniarvoisesti. 50-vuotisen uransa aikana Suhosen nÀkemykset ovat saaneet osakseen kritiikkiÀkin, mutta jÀlkikÀteen on voitu todeta, ettÀ hÀn on ollut aikaansa edellÀ.

ALPO kertoo Suhosen kiehtovan tarinan ja yrittÀÀ selvittÀÀ, mitÀ rauhaton sielu on etsinyt koko elÀmÀnsÀ. Samalla tarkkaillaan suomalaisen jÀÀkiekkoilun kasvun vuosia, kiistoja ja Suhosen vaikeita pÀÀtöksiÀ sekÀ pohditaan syytÀ sille, miksi hÀntÀ on arvostettu enemmÀn Suomen ulkopuolella kuin Suomessa.


Narrator: Unto Nuora
Duration: