(2)

Alt om biografier - del 1

audiobook


I den fĂžrste af tre dele om biografier og erindringsvĂŠrker befinder vi os et par hundrede Ă„r tilbage i historien. Her giver Lise Lotte Frederiksen sit bud pĂ„, hvorfor prinsesse Leonora Christinas erindringsbog, ’Jammersminde’, er udĂždelig og sĂ„ fĂ„r du en skarp og indsigtsfuld gennemgang af H.C. Andersens mange selvbiografiske vĂŠrker. OgsĂ„ 1800-tallets store balletstjerne, Johanne Luise Heiberg, fĂ„r pustet liv i sine erindringsvĂŠrker i denne episode.

Hvorfor skrev H.C. Andersen hele tre selvbiografier, og hvordan bliver det vi husker til erindring?

Det kan du blive meget klogere pĂ„ i denne serie om biografier. Her dykker litteraturformidler Lise Lotte Frederiksen ned i nogle af historiens mest indflydelsesrige biografier og erindringsvĂŠrker fra prinsesse Leonora Christinas brutale skĂŠbne skildret i ’Jammersminde’ til store og moderne vĂŠrker om Herman Bang, Churchill, Dickens og mange flere.

Lise Lotte Frederiksen er fÞrst og fremmest formidler og har en stor kÊrlighed til litteraturen, ikke mindst til klassikerne. Hun har en cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De sidste fem Är har hun primÊrt holdt foredrag om litteratur og gÄet litterÊre byvandringer i europÊiske byer.