(1)

Alt om biografier - del 2

audiobook


I anden del af Lise Lotte Frederiksens serie om biografier er vi nĂ„et frem til det 20. Ă„rhundredes spĂŠde begyndelse, hvor bĂ„de smĂ„ landmandssamfund og det moderne byliv skildres pĂ„ brutal og medrivende vis af danske profiler som Jeppe ÅkjĂŠr, Halfdan Rasmussen og ikke mindst Christian Christensen med ’Rabarberdrengen’. Der er ogsĂ„ tid til at runde Karen Blixens mytiske vĂŠrk ’Den Afrikanske Farm’, der pĂ„ Ă©n gang er et kĂŠmpe erindringsvĂŠrk og en selviscenesĂŠttelse.

Hvorfor skrev H.C. Andersen hele tre selvbiografier, og hvordan bliver det vi husker til erindring? Det kan du blive meget klogere pĂ„ i denne serie om biografier. Her dykker litteraturformidler Lise Lotte Frederiksen ned i nogle af historiens mest indflydelsesrige biografier og erindringsvĂŠrker fra prinsesse Leonora Christinas brutale skĂŠbne skildret i ’Jammersminde’ til store og moderne vĂŠrker om Bang, Churchill, Dickens og mange flere.

Lise Lotte Frederiksen er fÞrst og fremmest formidler og har en stor kÊrlighed til litteraturen, ikke mindst til klassikerne. Hun har en cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De sidste fem Är har hun primÊrt holdt foredrag om litteratur og gÄet litterÊre byvandringer i europÊiske byer.