(0)

Ange Pitou

E-book


Ranskan vallankumous on tĂ€ydessĂ€ vauhdissa ja Bastilijin linnoitus on vallattu. Versaillesissa kuningatar Marie Antoinette on hĂ€mmentynyt kapinallisten vihasta ja omista sydĂ€nsuruistaan. Kaiken lisĂ€ksi hĂ€nen inhoamansa tohtori Gilbert pyrkii kuninkaan lÀÀkĂ€riksi. Kun kapina etenee, Gilbert lyöttĂ€ytyy Ange Pitoun ja kumppaninsa Billot’n seuraan. Pian vallankumous ryöpsĂ€htÀÀ ennennĂ€kemĂ€ttömĂ€ksi verenvuodatukseksi ja kaaokseksi, jonka keskellĂ€ Ange Pitou nousee aina kansalliskaartin johtajaksi asti.

Ange Pitou on toinen osa kaksiosaisessa Ange Pitou-teoksessa. Kirja on osa Historialliset romaanit -nimistÀ sarjaa, jossa keskitytÀÀn Ranskan vallankumouksen aikaan ja seikkailuihin Ludvig XV:n hovissa.

Alexandre Dumas (1802–1870) oli menestynyt ranskalainen romaani- ja nĂ€ytelmĂ€kirjailija, joka tuli tunnetuksi mukaansatempaavista historiallisista seikkailuromaaneistaan. Dumasin suosituimpia teoksia ovat Muskettisoturi-sarja sekĂ€ Monte-Criston kreivi. HĂ€nen teoksiaan on kÀÀnnetty perĂ€ti sadalle kielelle ja ne ovat edelleen Ranskan luetuimpia klassikoita.