(3)

Anna tar hand om Cindy

E-book


"Om jag ÀndÄ kunde fÄ en egen hÀst, tÀnkte hon. Om jag bara kunde övertala mamma och pappa! Hade jag bara en hÀst sÄ skulle jag aldrig mer vara ensam! DÄ hade jag nÄgon att tÀnka pÄ under rasterna och nÄgon att vara med dÀrhemma pÄ eftermiddagarna."

ElvaÄriga Anna vill sÄ gÀrna ha en egen hÀst. NÀr hon blir retad i skolan försöker hon tÀnka pÄ hur det skulle vara ifall hon hade ett sto att ta hand om. Men hur mycket hon Àn tjatar pÄ mamma och pappa sÄ sÀger de alltid nej. Men sÄ börjar första dagen pÄ sommarlovet och dÄ hÀnder ocksÄ nÄgot ovÀntat. Helt plötsligt har Anna fÄtt en hÀst! Hon Àr sÄ lycklig att hon nÀstan spricker, Àven om det snart visar sig att det inte alltid Àr helt enkelt att ta hand om Cindy.

Anna har drömt om att Àga en egen hÀst hur lÀnge som helst. NÀr hon fÄr det grÄ stoet Cindy blir det början pÄ en djup vÀnskap. Dessutom följer massor av spÀnnande Àventyr och utmaningar!

Anita Gustavsson (1945-2015) var en svensk författare som under sin produktiva författarkarriÀr skrev ett flertal Àlskade barn- och ungdomsböcker.