(8)

Arnhem - Slaget om broerne 1944

audiobook


Den 17. september 1944 hørte general Kurt Student, grundlÌggeren af Nazitysklands faldskÌrmstropper, det voksende brøl af flymotorer. Han gik ud pü sin altan med udsigt over det flade landskab i det sydlige Holland for at se Dakotaer og svÌvefly, som medførte det britiske 1. luftbürne og de amerikanske 101. og 82. luftbürne divisioner. Han kiggede misundeligt op pü den massive demonstration af faldskÌrmstroppernes overmagt.

Operation Market Garden, der skulle gøre en ende pü krigen ved at indtage broerne over Rhinens nedre løb, var en modig plan udtÌnkt af den britiske general Bernard Montgomery. Men kunne den have füet succes? Tabstallene var frygtelige, isÌr for hollÌnderne, som satte alt pü spil for at hjÌlpe. De tyske gengÌldelsesaktioner var ubarmhjertige og grusomme og fortsatte, indtil krigen var ovre.

Antony Beevor (f. 1946) er en engelsk forfatter og historiker med speciale i militÌre studier. Han var selv i militÌret i fire ür, hvor han blev udnÌvnt til løjtnant i 1969. Antony Beevor har udgivet en lang rÌkke populÌre og anmelderroste bøger om Anden Verdenskrig.


Narrator: Morten Rønnelund
Duration: