(0)

Aurora og far

E-book


Da Aurora og Sokrates' far skal pü hospitalet, für familien et problem. Mor kan nemlig ikke blive hjemme og passe børnene. De mü have fat i en "husmorvikar" og heldigvis er onkel Brande mand for jobbet.

Bøgerne om Aurora er historien om en lille familie i den fiktive by Tirilltoppen i Norge. Mens mor er karrierekvinde og familiens mest praktisk anlagte, gür far hjemme og passer børnene, mens han arbejder pü sin doktorafhandling. Aurora og lillebroren Sokrates vokser op i et hjem fyldt af kÌrlighed og tolerance.

Da bøgerne blev udgivet i 1960'ernes Norges skabte de stor furore og forargelse pü grund af de utraditionelle kønsroller Anne-Cath Vestly introducerede og hun blev kritiseret for at skabe uro i samfundsordnen. I dag virker situationen langt mere sandsynlig, mens historien stadig er mindst ligesü god underholdning for de 6- til 10-ürige og deres forÌldre.

Anne-Cath Vestly (1920-2008) var en norsk skuespillerinde og børnebogsforfatter. Gennem sit liv skrev hun en rÌkke serier for børn, og hun er sÌrligt kendt for sin evne at formidle komplicerede emner i børnehøjde. Flere af hendes bøger er blevet filmatiseret og hun er oversat til mere end 16 sprog.