(17)

Bar

audiobook & e-book


Bar er forfatteren Kristian Ditlev Jensens nye roman om livet med store mĂŠngder alkohol.

FÞrst er alkohol noget, man ser, langstilkede glas og grÞnne Þlflasker ved de voksnes borde. SÄ er det en enkelt pilsner, tre glas vodka til en fest, et par flasker rÞdvin til fÊllesmiddagen pÄ kollegiet, én fÞr maden, én til maden og nogle stykker efter, en Þl i hÄnden, nÄr baren lukker, en omvej pÄ turen hjem fra Rom for at besÞge et fransk vindistrikt, en sÊrlig flaske likÞr der kun sÊlges i smÄ partier, en sommerhustur bare for at fÄ fred til at drikke.

SÄ er det forgÊves forsÞg pÄ at stoppe, det sociale pres, pengene der ikke lÊngere er der og en tur til London i ly for skattegÊld, mere likÞr, et par flasker vin til maden, to flasker god gin til at komme gennem aftenen og en hÄndfuld stÊrke Þl at falde i sÞvn pÄ. Og sÄ en dag en alkohol-coach, der stiller de svÊre spÞrgsmÄl: Var alle rejserne til eksotiske steder for at skrive reportager til aviserne blot en anledning til at drikke? Hvad blev der af livet? Af talentet? Og hvordan ser der ud for enden af vejen med alkoholen som livsledsager? Og hvordan ser der ud pÄ vejen uden?

Kristian Ditlev Jensen har selv vÊret i alkoholbehandling for over ti Är siden. Hans terapeut fortalte ham, at hans liv fra dét punkt kunne gÄ to veje. Han valgte den ene. Men hvordan ville det sÄ se ud, hvis han havde valgt den anden? Dét udforsker Kristian Ditlev Jensen i romanen Bar.


Narrator: Peter Secher Schmidt
Duration: