(15)

Billie, Korven och Staden

E-book


Billies mamma Àr nere i tvÀttstugan. Klockan gÄr lÄngsamt och Korven blir otÄlig. En gÄng fick Billie gÄ ut med Korven sjÀlv, sÄ dÄ kan hon sÀkert göra det igen?

Korven blir jÀtteglad och drar ivÀg med Billie hela vÀgen till parken. Bara Korven bajsat ska de vÀnda tillbaka hemÄt igen. VÀl inne i parken Àr det underbart och Billie tÀnker plocka en blomma till mamma.

Men vilken vÀg kom de ifrÄn egentligen? Billie upptÀcker att de Àr vilse i den stora Staden med sina mÄnga bilar och höga hus! Hur ska de nÄgonsin hitta hem igen?

Uppföljare till Julia Hanssons Augustnominerade debut "Billie, Korven och Havet", hyllad för det mogna och egna bildsprÄket, med rötter bÄde i den svenska och japanska bildtraditionen. Böckerna om Billie och Korven utforskar hur det Àr att tveka, att inte vÄga eller att plötsligt kanske vÄga mer Àn man egentligen vÄgar eller rentav borde vÄga.

Sagt om Billie, Korven och Havet:

”En solsmekt dag pĂ„ stranden har sĂ€llan fĂ„ngats som i Billie, Korven och Havet. Julia Hanssons sinnliga bilderboksdebut bĂ„gnar av strandkĂ€nsla och vĂ€rme genom en makalös ljussĂ€ttning som ger kroppslig igenkĂ€nning. Med bravur tecknas barnets vilja och motvilja lika finessrikt som solstrĂ„larnas spel. Eftermiddagssolens sken framkallar badandets bestyr sĂ„ att sandkornen, parasollskuggan och frottĂ©handdukens strĂ€vhet kĂ€nns i skinnet pĂ„ bĂ„de den vuxna betraktaren och pĂ„ det barn som likt Billie inte alltid vill kasta sig i vattnet.”

– Augustprisjuryn