(4)

Black Beauty

audiobook & e-book


BLACK BEAUTY er den fantastiske historie om hesten Black Beauty, som vi følger gennem hele livet: Fra den sorgløse opvÌkst pü landet sammen med sin mor, over det hürde liv i Londons gader som arbejdshest, til en lykkelig tilvÌrelse hos sin nye familie i den idylliske engelske countryside.

BLACK BEAUTY er fortalt ud fra hestens synsvinkel, og vi kommer med pĂĽ en spĂŚndende rejse, der kaster lys over menneskets gode og dĂĽrlige sider. Bogen fortĂŚller om arbejdsforhold og samfundsstrukturer i 1800-tallets England, og historien er en enestĂĽende fortĂŚlling om respekt, sympati og nĂŚstekĂŚrlighed.

Anna Sewell (1820-1878) var engelsk forfatter og kvinden bag en af de bedst sÌlgende bøger nogensinde, BLACK BEAUTY. BLACK BEAUTY var oprindelig skrevet som et vÌrk til mennesker, der arbejdede med heste, og bogen lÌgger i høj grad vÌgt pü dyrevelfÌrd og respekten for büde mennesker og dyr. Anna Sewell skrev bogen, mens hun var sengeliggende efter lÌngere tids sygdom, og hun døde kun fem müneder efter bogens udgivelse. Selvom Anna Sewell ikke oprindeligt skrev BLACK BEAUTY til et børnepublikum, regnes bogen i dag som en klassiker inden for børne- og ungdomslitteraturen.


Narrator: Kristine Lauritzen
Duration: