(0)

Bornholms politiske historie fra 1848 til vore dage. Bind 2

E-book


Bornholms politiske historie flugter et langt stykke hen ad vejen med resten af Danmarks. Alligevel er der noget ved Þens placering sÄ langt fra resten af landet og dens sÊregne kultur, der gÞr, at den bornholmske politiske historie ogsÄ kan skrives for sig.

Bornholmer og politiker K.H. Kofoed har dykket ned i arkiverne og skrevet et vÊrk pÄ fem bind om Bornholms politiske historie fra skÊbneÄret 1848 og frem til bogens udgivelse i 1936. Hvert bind fortÊller om en bestemt periode i Þens historie og kan sÄledes lÊses bÄde i forlÊngelse af hinanden og hver for sig.

Andet bind fortĂŠller om Ă„rene 1852-1862 og slĂ„r blandt andet ned pĂ„ folketingsvalget i 1853 og debatten om den danske grĂŠnse mod Tyskland, som den blev opfattet af bornholmske politikere. Bogen tegner endvidere portrĂŠtter af nogle af de mest fremtrĂŠdende skikkelser inden for bornholmsk politik i 1850’erne heriblandt Findanus Petersen og O.E. Sonne.

Kristian Hansen Kofoed (1879-1951) var en dansk politiker, lÊrer og forfatter. Han blev fÞdt pÄ Bornholm og bevarede stor tilknytning til sin fÞdeÞ livet igennem. K.H. Kofoed var finansminister for Det Radikale Venstre fra 1942 til 1943 og modtog i lÞbet af sit liv en rÊkke hÊdersbevisninger heriblandt Storkors af Dannebrogsordenen, Fortjenstmedaljen i guld og Dannebrogordenens HÊderstegn. Som forfatter er K.H. Kofoed sÊrligt kendt for sit fem binds store vÊrk om Bornholms politiske historie fra 1848 og op til 1936.